Heb je vragen over vergoedingen van zorgverzekeraars bij borstkanker en/of erfelijke belasting?

dinsdag, 2 juli 2013

De vraag “Heb je vragen over vergoedingen van zorgverzekeraars bij borstkanker en/of erfelijke belasting?” staat vanaf dinsdag open en is al 655 keer beantwoord.

Het resultaat

Uit jullie eerste antwoorden blijkt dat de overgrote meerderheid op zoek is (geweest) naar informatie over vergoedingen door de zorgverzekeraar. Het vaakst wordt deze informatie gezocht bij de zorgverzekering zelf, namelijk op de website (60%), telefonisch (54%) en op de papieren polis (39%). Ook noemden jullie lotgenoten/omgeving en gespecialiseerde winkels als informatiebronnen.

Op de vraag of jullie die informatie gemakkelijk konden vinden geeft ongeveer de helft aan de informatie gedeeltelijk of niet gemakkelijk te kunnen vinden. Jullie informatievraag blijkt breed te zijn. Daarom zoeken jullie informatie over uiteenlopende onderdelen van de zorg; van vergoeding voor pruiken tot fysiotherapie en borstreconstructie. Ook behoefte aan informatie over vergoeding voor aangepaste kleding/ondergoed/hoofdbedekking, reis-/taxikosten en de mammaprint worden vaak door jullie genoemd.

Onderstaande afbeelding toont een greep uit de onderwerpen waar jullie informatie over zoeken.

BVN gaat deze uitkomsten met de zorgverzekeraars delen om hen zo aan te moedigen de vindbaarheid en volledigheid van hun (online) informatievoorziening te optimaliseren.
 

Doe mee!

Om mee te kunnen doen aan B-force, moet je aangemeld zijn. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je eenmalig aan, dan ontvang je voortaan de vragen die op jou van toepassing zijn automatisch in je mailbox.

Doe mee