Nieuws

Hier vind je het actuele nieuws. Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

dinsdag, 23 juni 2020

Vers van de pers: de folder ‘Borstkanker in Nederland, trends 1989-2019’ van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Hierin staan alle cijfers en trends rondom borstkanker van de afgelopen 30 jaar.

donderdag, 18 juni 2020

Samen Beslissen zorgt ervoor dat de patiënt samen met de arts beslist over welke behandeling en (na)zorg het beste bij de patiënt past. Wij zijn een groot voorstander van Samen Beslissen en dragen op verschillende manieren bij om dit te stimuleren in de borstkankerzorg.

maandag, 15 juni 2020

Afgelopen weekend was een onderzoek naar de gevaren van borstimplantaten in het nieuws. Dit onderzoek werd gedaan door biochemicus dr. Ger Pruijn van de Radboud Universiteit en plastisch chirurg dr. Rita Kappel. Hun conclusie is dat siliconen-moleculen menselijke cellen kunnen doden.

maandag, 8 juni 2020

Al weken zijn wij in nauw contact met borstkankerexperts over de effecten en gevolgen van het stopzetten vanwege corona en het weer opstarten van het bevolkingsonderzoek borstkanker.

donderdag, 28 mei 2020

Staatssecretaris Paul Blokhuis kondigde op 16 mei aan dat het bevolkingsonderzoek borstkanker half juni weer wordt opgestart. Dat is over ruim twee weken, maar er is nog heel veel onduidelijk. Het aantal borstkankerdiagnoses blijft dalen, met ruim 200 minder diagnoses per week.

maandag, 25 mei 2020

De afgelopen maanden is de zorg door de coronacrisis behoorlijk veranderd.

woensdag, 22 augustus 2018

Gebitsproblemen door behandeling van kanker: heb jij dit ervaren en zijn de kosten vergoed?

maandag, 11 september 2017

BVN vindt het belangrijk dat (mogelijke) patiënten een goede en onderbouwde keuze kunnen maken voor een ziekenhuis waar zij onder behandeling gaan. Daarom is de Monitor Borstkankerzorg ontwikkeld. Alle ziekenhuizen stellen informatie beschikbaar die mensen kan helpen met het maken van een keuze.

maandag, 7 augustus 2017

Vorige week vroegen we het B-force panel wat de ervaring met keuzes bij chemo-, hormoon en/of immunotherapie is. Ruim 700 mensen die een of meerdere van deze behandelingen hebben (ondergaan) namen deel, waarvoor bedankt!

 

vrijdag, 16 december 2016

Mede dankzij jullie input via B-force, heeft BVN zich hard kunnen maken voor het (opnieuw) vergoeden van lipofilling. Uit de B-force vraag concludeerden wij dat sommige vrouwen geen lipofilling kregen omdat ze het anders zelf moesten betalen. Via B-force hebben enkele vrouwen aangegeven dat we co

Pagina's

Nieuws van borstkanker.nl

donderdag, 17 september 2020

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 1 oktober de jaarlijkse borstkankermaand. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van Borstkankervereniging Nederland (BVN) in het World Forum in Den Haag.

donderdag, 17 september 2020

Samen met collega Mirjam Velting en acht BVN-vrijwilligers ging onze belangenbehartiger Maaike Schuurman het gesprek aan met artsen en onderzoekers over betere patiëntenvoorlichting. Ze schreef een blog over deze intensieve én constructieve tweedaagse workshop.

dinsdag, 15 september 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Corrine Schot (41). Corrine werd in 2013 behandeld voor borstkanker. Telkens wees ze haar oncoloog op de vreemde tepel van haar linkerborst.

vrijdag, 11 september 2020

Door betere opsporing en behandelmogelijkheden is de overleving van borstkanker de laatste jaren toegenomen; het aantal patiënten dat vijf jaar na de diagnose nog in leven is, is sinds 2000 gestegen van 79% naar 88%.

dinsdag, 8 september 2020

Marjan van Beest (63) begon bijna elf jaar geleden bij BVN als financieel administratief medewerker en werkt nog steeds met plezier. “Ik zit geregeld met een dankbaar gevoel in de auto naar mijn werk. Ik vind het fijn dat ik wat mag betekenen voor onze achterban.”
 

woensdag, 2 september 2020

In de eerste drie maanden van de coronacrisis zijn er vijfduizend minder kankerdiagnoses gesteld dan in de voorgaande tien jaar. Daarvan gaat het circa 1.900 keer om borstkanker.

dinsdag, 1 september 2020

Als je borstkanker hebt, is het goed om na te denken waar je behandeld wilt worden. Je kan namelijk zelf de keuze voor een ziekenhuis maken. Wil je graag naar een ziekenhuis in de buurt? Of vind je andere kenmerken belangrijk?

dinsdag, 1 september 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Goli Abdurahman (53). Goli komt uit een islamitische cultuur. Praten over borstkanker en vragen stellen aan een arts? Dat is taboe.

dinsdag, 25 augustus 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Ruud Vorstermans (67). Ruud verloor in 2018 zijn vrouw Marijke aan de gevolgen van borstkanker.
 

donderdag, 20 augustus 2020

Door de coronacrisis is het aantal nieuwe borstkankerdiagnoses flink gedaald. Voor de leeftijdsgroepen jonger dan 50 en ouder dan 74 jaar lijkt een inhaalslag te zijn begonnen. Voor de leeftijdsgroep 50-74 stijgt het aantal diagnoses ook, alleen minder snel.

Pagina's