Nieuws

Hier vind je het actuele nieuws. Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

woensdag, 22 augustus 2018

Gebitsproblemen door behandeling van kanker: heb jij dit ervaren en zijn de kosten vergoed?

maandag, 11 september 2017

BVN vindt het belangrijk dat (mogelijke) patiënten een goede en onderbouwde keuze kunnen maken voor een ziekenhuis waar zij onder behandeling gaan. Daarom is de Monitor Borstkankerzorg ontwikkeld. Alle ziekenhuizen stellen informatie beschikbaar die mensen kan helpen met het maken van een keuze.

maandag, 7 augustus 2017

Vorige week vroegen we het B-force panel wat de ervaring met keuzes bij chemo-, hormoon en/of immunotherapie is. Ruim 700 mensen die een of meerdere van deze behandelingen hebben (ondergaan) namen deel, waarvoor bedankt!

 

vrijdag, 16 december 2016

Mede dankzij jullie input via B-force, heeft BVN zich hard kunnen maken voor het (opnieuw) vergoeden van lipofilling. Uit de B-force vraag concludeerden wij dat sommige vrouwen geen lipofilling kregen omdat ze het anders zelf moesten betalen. Via B-force hebben enkele vrouwen aangegeven dat we co

donderdag, 21 juli 2016

Om mee te doen aan B-force, vullen alle deelnemers een aantal achtergrondgegevens in. Op deze manier hoeven we niet steeds dezelfde vragen te stellen in B-force en kunnen we specifieke doelgroepen gericht uitnodigen.

dinsdag, 1 april 2014

Afgelopen vrijdag vond in Delft het eerste CareLab plaats. CareLab is een zorginnovatie-platform van YES!Delft en Roche Nederland.

dinsdag, 29 oktober 2013

Als patiënt wil je dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt met jouw ervaringen in de zorg. Of die nu positief of negatief zijn. Borstkankervereniging Nederland (BVN) maakt dit rondom de borstkankerzorg mogelijk met B-force.

donderdag, 15 augustus 2013

B-force verzamelt in een half jaar borstkankerervaringen van tweeduizend mensen

zondag, 21 juli 2013

In maart vroegen we jou via B-force waar jij je medicijnen voor hormoonbehandeling wilt ophalen.

maandag, 1 juli 2013

B-force antwoordengaven in juni 2013 een zorgwekkend inzicht: 27% van de borstkankerpatiënten wordt niet gevraagd naar behoefte aan psychosociale zorg. Bekijk de pdf voor een toelichting.

 

Pagina's

Nieuws van borstkanker.nl

dinsdag, 11 juni 2019

Het aanvragen van een nieuwe ID-kaart, paspoort of rijbewijs kan voor (ex-)kankerpatiënten problemen opleveren.

vrijdag, 24 mei 2019

Pathologen krijgen voorafgaand aan de behandeling de tumor te zien, maar daarna niet meer. Dit moet anders, vindt patholoog Jelle Wesseling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

dinsdag, 21 mei 2019

Bijna de helft van de borstkankerpatiënten (47%) mist informatie over bestraling. De meeste patiënten (61%) krijgen geen voorlichting over bijwerkingen en late gevolgen, terwijl de overgrote meerderheid (91%) deze wel ervaart.

vrijdag, 17 mei 2019

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg ziet af van een verbod op borstimplantaten met een ruw oppervlak.

dinsdag, 14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Hierdoor kunnen patiënten sneller profiteren van nieuwe medicijnen en is er snel duidelijkheid of er aanleg voor kanker in de familie zit.

maandag, 13 mei 2019

Had ik maar… meer geweten over de late gevolgen!? Ineke (64) had misschien een minder zware behandeling gewild, met minder effect op haar leven. Anne-Marie (36) zou waarschijnlijk opnieuw dezelfde keuze maken. Zij neemt de late gevolgen voor lief.

dinsdag, 7 mei 2019

Borstkankervereniging Nederland kijkt vol trots terug op 2018. Kwaliteit van zorg, kwaliteit van leven en samen beslissen over je behandeling, dát is waar wij ons voor hebben ingezet. Samen met een toenemend aantal actieve leden.

woensdag, 1 mei 2019

Driekwart van de naasten van volwassen kankerpatiënten past zijn/haar werksituatie aan. Eén op de vijf mensen meldt zich ziek, gaat tijdelijk minder uren werken of neemt zorgverlof op.

vrijdag, 26 april 2019

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden moest vorig jaar na 163 kilometer zwemmen opgeven, omdat hij zich te ziek voelde. Dit jaar doet hij een nieuwe poging om de Elfstedentocht te zwemmen. Inmiddels is bekend gemaakt voor welke goede doelen Maarten zich inzet.

woensdag, 24 april 2019

Kankerpatiënten met lage opleiding of een migratieachtergrond worden minder vaak doorverwezen voor erfelijkheidsonderzoek. Dit blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht. Deze patiënten krijgen daardoor niet altijd de juiste nazorg en begeleiding.

Pagina's