Nieuws

Hier vind je het actuele nieuws. Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

woensdag, 22 augustus 2018

Gebitsproblemen door behandeling van kanker: heb jij dit ervaren en zijn de kosten vergoed?

maandag, 11 september 2017

BVN vindt het belangrijk dat (mogelijke) patiënten een goede en onderbouwde keuze kunnen maken voor een ziekenhuis waar zij onder behandeling gaan. Daarom is de Monitor Borstkankerzorg ontwikkeld. Alle ziekenhuizen stellen informatie beschikbaar die mensen kan helpen met het maken van een keuze.

maandag, 7 augustus 2017

Vorige week vroegen we het B-force panel wat de ervaring met keuzes bij chemo-, hormoon en/of immunotherapie is. Ruim 700 mensen die een of meerdere van deze behandelingen hebben (ondergaan) namen deel, waarvoor bedankt!

 

vrijdag, 16 december 2016

Mede dankzij jullie input via B-force, heeft BVN zich hard kunnen maken voor het (opnieuw) vergoeden van lipofilling. Uit de B-force vraag concludeerden wij dat sommige vrouwen geen lipofilling kregen omdat ze het anders zelf moesten betalen. Via B-force hebben enkele vrouwen aangegeven dat we co

donderdag, 21 juli 2016

Om mee te doen aan B-force, vullen alle deelnemers een aantal achtergrondgegevens in. Op deze manier hoeven we niet steeds dezelfde vragen te stellen in B-force en kunnen we specifieke doelgroepen gericht uitnodigen.

dinsdag, 1 april 2014

Afgelopen vrijdag vond in Delft het eerste CareLab plaats. CareLab is een zorginnovatie-platform van YES!Delft en Roche Nederland.

dinsdag, 29 oktober 2013

Als patiënt wil je dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt met jouw ervaringen in de zorg. Of die nu positief of negatief zijn. Borstkankervereniging Nederland (BVN) maakt dit rondom de borstkankerzorg mogelijk met B-force.

donderdag, 15 augustus 2013

B-force verzamelt in een half jaar borstkankerervaringen van tweeduizend mensen

zondag, 21 juli 2013

In maart vroegen we jou via B-force waar jij je medicijnen voor hormoonbehandeling wilt ophalen.

maandag, 1 juli 2013

B-force antwoordengaven in juni 2013 een zorgwekkend inzicht: 27% van de borstkankerpatiënten wordt niet gevraagd naar behoefte aan psychosociale zorg. Bekijk de pdf voor een toelichting.

 

Pagina's

Nieuws van borstkanker.nl

vrijdag, 15 november 2019

Onze belangenbehartiger Maaike Schuurman gaf dinsdag 12 november een presentatie over de gevolgen van radiotherapie. Samen met collega belangenbehartiger Dominique Sprengers en vrijwilliger Anjo Bloemen was ze uitgenodigd om een presentatie te geven tijdens de vergadering van Het Landelijk Platfo

donderdag, 14 november 2019

Seksualiteit en intimiteit zijn persoonlijke onderwerpen. Daar praat niet iedereen zomaar over. Laat staan als je borstkanker hebt. Seksualiteit is vaak ‘de olifant in de kamer’: zorgverleners weten dat het ergens in het zorgpad zou moeten worden besproken, maar toch gebeurt dat niet.

dinsdag, 5 november 2019

De overlevingskansen van vrouwen met borstkanker zijn de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Hierdoor is aandacht nodig voor de zorg voor de gevolgen van kanker. Essentieel is dat nazorg op maat goed ingezet wordt, rekening houdend met de wensen van de patiënt.

maandag, 4 november 2019

Op uitnodiging van verpleegkundigen Linda en Annemieke liep onze belangenbehartiger Mirjam Velting afgelopen donderdag een dagje mee op de poli van het Borstcentrum van het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. “Heel erg uniek en waardevol!”

maandag, 4 november 2019

Misschien ben je het al tegengekomen in Libelle, Margriet, Vrouw, Viva en Flair; de campagne van het ministerie van VWS over borstimplantaten. Komende tijd verschijnen in nog veel meer vrouwenbladen artikelen over ALCL bij vrouwen met een borstimplantaat.

donderdag, 31 oktober 2019

Mensen met uitgezaaide kanker waarbij geen standaardbehandeling meer mogelijk is, kunnen een uitgebreide DNA-test laten doen in het Erasmus MC. Het doel van de test is nieuwe behandelopties voor deze patiënten te vinden die bij hun DNA-profiel en tumortype past.

dinsdag, 15 oktober 2019

Wat doe je als je een BRCA1 of BRCA2 mutatie hebt? Screenen, of toch preventief opereren? En wat betekent dit dan voor het risico op het krijgen van borstkanker en eierstokkanker, voor jouw  kwaliteit van leven, en voor je levensverwachting? Welke gevolgen kun je op de lange termijn verwachten?

maandag, 7 oktober 2019

Klinisch genetici gaan meer werk maken van het informeren van familieleden van patiënten met erfelijke aandoeningen. Nu wordt dat meestal overgelaten aan de patiënten. De genetici zullen patiënten meer ondersteunen of die taak overnemen en zelf de familieleden informeren.

maandag, 30 september 2019

Negen van de tien vrouwen met borstkanker zijn bang dat de ziekte na behandeling terugkeert, uitgezaaid is of dat ze eraan overlijden. Voor een derde van hen heeft die angst een enorme impact op hun leven.

donderdag, 26 september 2019

Het bevolkingsonderzoek loopt in sommige delen van Nederland vertraging op vanwege een tekort aan personeelsleden. Het gaat met name om de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Zeeland.

Pagina's