Nieuws

Hier vind je nieuwsberichten van B-force en Borstkankervereniging Nederland.

vrijdag, 16 december 2016

Mede dankzij jullie input via B-force, heeft BVN zich hard kunnen maken voor het (opnieuw) vergoeden van lipofilling. Uit de B-force vraag concludeerden wij dat sommige vrouwen geen lipofilling kregen omdat ze het anders zelf moesten betalen. Via B-force hebben enkele vrouwen aangegeven dat we co

donderdag, 21 juli 2016

Om mee te doen aan B-force, vullen alle deelnemers een aantal achtergrondgegevens in. Op deze manier hoeven we niet steeds dezelfde vragen te stellen in B-force en kunnen we specifieke doelgroepen gericht uitnodigen.

dinsdag, 1 april 2014

Afgelopen vrijdag vond in Delft het eerste CareLab plaats. CareLab is een zorginnovatie-platform van YES!Delft en Roche Nederland.

dinsdag, 29 oktober 2013

Als patiënt wil je dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt met jouw ervaringen in de zorg. Of die nu positief of negatief zijn. Borstkankervereniging Nederland (BVN) maakt dit rondom de borstkankerzorg mogelijk met B-force.

donderdag, 15 augustus 2013

B-force verzamelt in een half jaar borstkankerervaringen van tweeduizend mensen

zondag, 21 juli 2013

In maart vroegen we jou via B-force waar jij je medicijnen voor hormoonbehandeling wilt ophalen.

maandag, 1 juli 2013

B-force antwoordengaven in juni 2013 een zorgwekkend inzicht: 27% van de borstkankerpatiënten wordt niet gevraagd naar behoefte aan psychosociale zorg. Bekijk de pdf voor een toelichting.

 

zaterdag, 20 april 2013

Uit de resultaten van de B-force vraag van april 2013 blijkt dat het merendeel patiënten vindt dat dagopname bij borstverwijderende operatie niet wenselijk is. Bekijk de pdf voor meer resultaten.

woensdag, 3 april 2013

Via B-force hebben we inmiddels 10 vragen gesteld over de borstkankerzorg, waarop ruim 13.000 antwoorden zijn gegeven. Veel dank aan iedereen die meedoet!

 

maandag, 18 februari 2013

B-force staat momenteel in het teken van de vraag of je zelf regie wilt en of je daarbij behoefte hebt aan handvatten.

Pagina's

Nieuws van borstkanker.nl

vrijdag, 9 juni 2017

BVN strijdt al een aantal jaar voor de beschikbaarheid en vergoeding van pertuzumab.

donderdag, 1 juni 2017

Door betere behandelwijzen en nieuwe therapieën laten veel kankersoorten de laatste jaren steeds betere prognoses zien.

woensdag, 31 mei 2017

Van 2 tot 6 juni vindt de ASCO Annual Meeting plaats in Chicago. Tijdens dit congres worden de laatste ontwikkelingen over oncologie gedeeld door middel van informatieve en wetenschappelijke sessies.

vrijdag, 12 mei 2017

Vandaag geeft Caroline Willems, patient advocate van Borstkankervereniging Nederland (BVN)/Oncogen, samen met klinisch geneticus Marleen Kets van het Radboudumc, een presentatie tijdens de Chirurgendagen.

vrijdag, 28 april 2017

Dat sporten en bewegen voor kankerpatiënten belangrijk is wordt steeds meer onderkend. In veel ziekenhuizen en eerstelijns fysiotherapiepraktijken worden beweegprogramma's aangeboden om de conditie te verbeteren en de spieren te versterken.

donderdag, 20 april 2017

Zorginstituut Nederland (ZiNL) is gestart met de (her)beoordeling van de MammaPrint®. Zij zal de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) adviseren over de opname van de MammaPrint® in de basisverzekering. 

woensdag, 19 april 2017

Vandaag verschijnen berichten in de media met betrekking tot het kort geding dat de Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) aanspant tegen KWF Kankerbestrijding.

woensdag, 19 april 2017

Alle woordvoerders Zorg uit de Tweede Kamer krijgen een patiënt cadeau. Patiëntenfederatie Nederland stelt de patiënten op 19 april in perscentrum Nieuwspoort voor aan de Kamerleden.

maandag, 3 april 2017

Na de behandeling van borstkanker kan hartfalen optreden als gevolg van beschadiging van het hart door radiotherapie, chemotherapie en immunotherapie. Over hart- en vaatziekten als gevolg van borstkankerbehandeling is nog veel onduidelijk.

Late gevolgen
maandag, 27 maart 2017

Vandaag verscheen op de voorpagina van het AD een artikel over de nieuwe alternatieve BI-RADS 0 route die per 1 juli ingaat.

Pagina's