raadpleging/op-welk-moment-wil-jij-handvatten-voor-regie/result

dinsdag, 19 februari 2013

Het resultaat

Wat was de vraag

We weten via B-force al dat een ruime meerderheid (80%) zelf regie wil, 9% wil geen regie.

Regie tijdens je ziekte is voor iedereen anders. Het begint bij stil staan bij wat jij belangrijk vindt en daarover te praten. Het gaat vaak ook over je vooraf goed informeren, zodat je weet wat je te wachten staat. BVN helpt daarbij door concrete handvatten aan te bieden ter voorbereiding op gesprekken met je huisarts of behandelaar. We weten ook via B-force dat van de mensen die regie willen 79% behoefte heeft aan concrete handvatten. 

Afgelopen week vroeg B-force op welk moment je handvatten wilt voor regie. 
Op deze vraag hebben tot nu toe bijna 900 mensen geantwoord.

Wat zijn jullie ervaringen

De behoefte aan handvatten voor regie is maximaal als het behandelplan wordt besproken (95,4%) en ook heel groot tijdens de diagnosefase (86,9%) en de behandeling (91%). In de periode van periodieke controles is de behoefte 82,3%.

Helemaal aan het begin - als nog niet zeker is of je borstkanker hebt of erfelijk belast bent - vindt 15,1% handvatten niet belangrijk. In alle andere fases ligt dit percentage veel lager, namelijk tussen de 0,7% en 9%.

In het onderstaande plaatje zie je dat handvatten voor regie als (zeer) belangrijk worden ervaren op het moment dat het behandelplan wordt besproken.

 

Actie door BVN

Op basis van de antwoorden van deze week gaat BVN ervoor zorgen dat er handvatten beschikbaar zijn in de periode rondom de behandeling en vooral op het moment dat het behandelplan wordt besproken.

Onder handvatten verstaan wij voorlichting en ondersteuning in de breedste zin van het woord. Om scherp te krijgen wat voor handvatten dit moeten zijn, vragen we volgende week en de week daarna over welke onderwerpen je informatie wilt en hoe je deze het liefst krijgt (waar, van wie, in welke vorm).

 

 

Doe mee!

Om mee te kunnen doen aan B-force, moet je aangemeld zijn. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je eenmalig aan, dan ontvang je voortaan de vragen die op jou van toepassing zijn automatisch in je mailbox.

Doe mee