Uitgezaaide borstkanker: welke thema’s zijn voor jou belangrijk?

dinsdag, 11 februari 2014

Uitgezaaide borstkanker: Welke thema’s zijn voor jou belangrijk? Dat vragen we je deze week in B-force. Inmiddels hebben al meer dan 100 mensen met uitgezaaide borstkanker en hun naasten hun mening met ons gedeeld.

Het resultaat

Wij vroegen aan mensen met uitgezaaide borstkanker en betrokken naasten welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor een themadag over uitgezaaide borstkanker. “Medische ontwikkelingen” is het meest gekozen onderwerp, gevolgd door “kwaliteit van leven”. In de afbeelding hieronder kun je precies zien hoe de verschillende onderwerpen scoren.

Ook vroegen we naar het belang van drie verschillende onderdelen die op een themadag aan bod kunnen komen. Presentaties en lezingen worden door de meesten (zeer) belangrijk gevonden (89%), gevold door informeel lotgenotencontact (73%). De informatiemarkt wordt door meer dan de helft als een belangrijk onderdeel gezien, maar minder vaak als ‘zeer belangrijk’ bestempeld. 

In open reacties wordt het belang van nieuwe ontwikkelingen, studies en onderzoeken (trials) benadrukt. Sommigen zien graag meer lokaal gerichte bijeenkomsten in kleine(re) groepjes. Ook kregen we deze tip:

“Laat iemand aan het woord met uitgezaaide borstkanker. Laat vertellen waar je tegenaan loopt, geef handvaten. Er zijn velen die het hebben, we moeten niet allemaal het wiel weer uit hoeven vinden. Vertel dat je omgeving, je naasten erg belangrijk voor je zijn, ook als luisterend oor. Je kan het niet alleen!”
 

Actie door BVN

Jullie antwoorden geven ons concrete informatie over wat belangrijke onderwerpen zijn als je uitgezaaide borstkanker hebt. Het geeft input in hoe we de themadag over uitgezaaide borstkanker willen organiseren. In april verwachten we het programma rond te hebben. Dan start ook de inschrijving voor deze dag. Heb je belangstelling? Houd dan de nieuwsbrief en de website in de gaten. Wil je alvast meer weten? Bekijk dan het filmpje van 2013.

Doe mee!

Om mee te kunnen doen aan B-force, moet je aangemeld zijn. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je eenmalig aan, dan ontvang je voortaan de vragen die op jou van toepassing zijn automatisch in je mailbox.

Doe mee