Wat is jouw ervaring met (klinisch) wetenschappelijk onderzoek?

dinsdag, 4 juni 2013

Deze week vraagt B-force jou naar je ervaring met (klinisch) wetenschappelijk onderzoek. Inmiddels hebben 619 mensen hun ervaring gedeeld.

Het resultaat

Van de 619 mensen is iets minder dan de helft (48%) gevraagd om mee te doen aan (klinisch) wetenschappelijk onderzoek en heeft 84% daarvan daadwerkelijk meegedaan. Het meest werden mensen tijdens het eerste behandeltraject gevraagd om deel te nemen.

Mensen die besloten niet mee te doen deden dat bijvoorbeeld omdat ze niet voldeden aan eisen wat betreft leeftijd of medische conditie, ze meerdere tumoren of co-morbiteit hadden of doordat ze er gewoonweg op dat moment niet voor open stonden.

In onderstaande figuur zie je hoe deelname aan het onderzoek is ervaren. Het niet delen van uitkomsten van het onderzoek wordt door jullie als negatief ervaren, omdat dit wel van te voren is beloofd. Ook het ontbreken van begeleiding wordt als gemis ervaren. Andere genoemde negatieve ervaringen zijn angst, eigen voorkeur voor één van de behandelingen en dat het veel tijd kost.

 

Tijdens het patiëntencongres zal er ook aandacht zijn voor het patiëntenperspectief bij (klinisch) wetenschappelijk onderzoek. De antwoorden op deze B-force vraag worden verwerkt in de presentatie ‘De wereld achter klinisch onderzoek’.

Ook als je niet aanwezig kunt zijn op het congres, kun je op de hoogte worden gehouden over het patiëntencongres en kun je de presentaties terugkijken.Meld je hiervoor aan.

Doe mee!

Om mee te kunnen doen aan B-force, moet je aangemeld zijn. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je eenmalig aan, dan ontvang je voortaan de vragen die op jou van toepassing zijn automatisch in je mailbox.

Doe mee