Wat vind jij van behandeling van borstkanker op meerdere locaties?

dinsdag, 9 april 2013

Het resultaat

Wat was de vraag

De vraag die deze week openstaat is: Wat vind jij van behandeling van borstkanker op meerdere locaties? Inmiddels hebben 887 mensen de vraag beantwoord en hebben 70 mensen een interessante toevoeging gegeven bij de open vraag.

Wat zijn jullie ervaringen

Iets meer dan de helft geeft aan vooral de beste zorg te willen krijgen. Daarbinnen is er wel verdeeldheid; 29% wil namelijk de beste zorg en wel op één locatie, 23% heeft er geen problemen mee als er meerdere locaties bezocht moeten worden. 
Een derde van de respondenten wil toch het liefst de zorg die dichtbij kán ook dichtbij krijgen, tenzij niet anders mogelijk. Slechts 4% wil op één locatie behandeld worden en wel in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

In de open vragen antwoorden jullie vooral dat communicatie en vertrouwen essentieel zijn in de zorg. Bij behandeling op meerdere locaties zijn jullie onder andere bezorgd over eventuele miscommunicatie. Eén casemanager, zoals een hoofdbehandelaar, wordt daarom als cruciaal genoemd. Een ander belangrijk genoemd punt is een digitaal patiëntendossier, dat ook voor de patiënt zelf toegankelijk is.

Onderstaande grafiek geeft in één oogopslag de uitkomsten van vraag twee weer.

Actie door BVN

We hebben nu drie weken lang vragen gesteld over concentratie van zorg. Op grond van deze resultaten zullen we de komende weken ons standpunt aanscherpen. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte via www.borstkanker.nl en onze sociale media kanalen Twitter en Facebook.

Doe mee!

Om mee te kunnen doen aan B-force, moet je aangemeld zijn. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je eenmalig aan, dan ontvang je voortaan de vragen die op jou van toepassing zijn automatisch in je mailbox.

Doe mee