Wat vind jij van dagopname bij een operatie waarbij de borst wordt verwijderd?

dinsdag, 18 juni 2013

Wat vind jij van dagopname bij een operatie waarbij de borst wordt verwijderd? 884 mensen hebben hier tot nu toe antwoord op gegeven.

Het resultaat

Van de 884 mensen die de vraag beantwoordden, heeft 18% ervaring met een dagopname voor een borstsparende operatie. 89% heeft dit niet.

Mensen die zelf een dagopname hebben gehad noemen als voordeel dat ze in hun eigen bed kunnen slapen, maar geven ook aan dat ze de risico’s op complicaties eng vinden. In het ziekenhuis ben je ‘in goede handen’ en krijg je begeleiding en nazorg.

Een reden waarom mensen dagopname onwenselijk vinden is omdat het om een grote, ook emotionele, ingreep gaat die veel impact heeft. Ook doordat patiënten na een operatie nog drains hebben en andere complicaties kunnen krijgen vinden veel mensen dagopname niet wenselijk.

In onderstaande grafieken zie je dat mensen die al ervaring hebben met dagopname hier positiever tegenover staan, dan mensen die deze ervaring niet hebben. Toch zijn de meningen verdeeld onder de mensen die zelf een dagopname hebben ervaren.

 

LUMC neemt de uitkomsten mee in het besluit wel of niet borstverwijderende operaties als dagopname aan te bieden. BVN gebruikt de resultaten om andere ziekenhuizen hierover te adviseren.

Doe mee!

Om mee te kunnen doen aan B-force, moet je aangemeld zijn. Heb je je nog niet aangemeld? Meld je eenmalig aan, dan ontvang je voortaan de vragen die op jou van toepassing zijn automatisch in je mailbox.

Doe mee